Kerja menulis suka-suka dapat income 4 angka

typewriter, letters, antiques

Kerja menulis ni sebenarnya diminati oleh ramai orang termasuk saya sendiri. Sejak kecil lagi memang saya sangat minat dengan kerja-kerja menulis. Tetapi sekadar tulis diari sahaja. 

Tapi tidak pernah saya menyangka minat menulis secara  suka-suka ini akhirnya berjaya bantu hasilkan pendapatan 4 angka secara konsisten setiap bulan buat saya.

Zaman sekarang hampir semua orang ada akses kepada gajet, internet dan akaun media sosial. Saban hari semua meluangkan masa yang panjang di akaun media sosial masing-masing.

Pastinya masing-masing pandai menulis. Tetapi ramai yang tak tahu sebenarnya menulis boleh mendatangkan pendapatan tambahan yang agak baik untuk anda.

income kerja menulis

income kerja menulis

income kerja menulis

Alhamdulillah ini adalah beberapa tangkap layar (screenshot) pendapatan yang diperolehi dari upah kerja-kerja menulis yang dilakukan.

Sepanjang perintah kawalan pergerakan (PKP) sehingga sekarang, melalui kerja-kerja menulis, saya dapat menjana pendapatan tambahan secara konsisten setiap bulan.

Berbeza dengan bisnes atau perniagaan lain, menulis hanya perlukan sedikit kerajinan, kreativiti dan alat asas seperti komputer atau komputer riba dan talian internet untuk memulakan servis menulis .

Malah ianya tidak menggangu pekerjaan yang sedang anda lakukan sekarang, Anda hanya perlu luangkan masa sekitar 2-3 jam sehari untuk meluangkan masa untuk menulis.

Idea, kreativiti dan informasi merupakan kunci utama dalam bidang penulisan. Yang penting tiada modal besar yang diperlukan untuk bermula. Tak perlu risau masalah nak simpan stok ataupun tak cukup modal pusingan. Yang risau apabila tak ada idea nak menulis.

Menulis pun sebenarnya ada banyak cabang. Ramai yang ingat menulis ni mesti kena buat copywriting. Sebenarnya tidak. Macam saya sendiri, saya banyak menulis artikel. Menulis artikel ini lebih ringkas dan mudah pada saya.

Jika anda ingin mencuba untuk mula menulis, saya dah sediakan satu ebook untuk mulakan kerja penulisan. Jangan risau, saya hadiahkan secara percuma sahaja. Anda hanya perlu lengkapkan maklumat anda dalam borang di bawah sahaja.

 

Dapatkan Ebook FREEMIUM MULAKAN SERVIS PENULISAN. MUlakan kerja menulis anda sekarang!

Servis penulisan

Lengkapkan maklumat berikut untuk mendapatkan ebook FREEMIUM ini.

DAPATKAN MAKLUMAT TERKINI

SUKATULIS

Saya kongsikan banyak perkara penting di dalam ebook ini agar anda boleh terus mulakan kerja menulis anda.

Macam saya bagitahu sebelum ini, saya lebih selesa menulis artikel. Jadi memang olahan dan maklumat dalam ebook ini ‘straight to the point’ sahaja.

Antara perkara yang dikongsikan ialah:

  • Mentaliti menulis
  • 6 sebab perlu mulakan servis penulisan
  • 10 langkah mulakan servis penulisan
  • Struktur menulis artikel
  • Latihan menulis artikel
  • Kos memulakan servis penulisan
  • Mencari bakal pelanggan

Semua ini saya kongsikan dalam ebook FREEMIUM hampir 80 mukasurat ini.

Percuma sahaja, istimewa untuk anda semua yang berminat untuk cuba mulakan kerja menulis dan menjana pendapatan tambahan dengan menulis.

Sesuai untuk yang nak mulakan servis penulisan artikel/blog tetapi tak tahu caranya.

Teknik copywriting tidak dikongsikan di dalam ebook FREEMIUM ini ya.

Jangan lupa bantu share kepada rakan-rakan dan keluarga anda yang berminat untuk mulakan servis penulisan ya.

Nak dapatkan lebih banyak ebook dan panduan FREEMIUM? jemput datang DI SINI.

AHMAD

AHMAD

Penulis kecil-kecilan yang berbadan besar. Menulis kerana minat dan mencari pendapatan tambahan. Menulis sebagai satu medium melepaskan stress, tetapi selalu stress apabila menulis.

SUKATULIS

SUKATULIS

Menulis sekadar suka-suka. Kini membantu menghasilkan penulisan bahasa Melayu untuk mereka yang memerlukan.

Tinggalkan komen anda di sini

Mengenai Kami

 

servis penulisanSUKATULIS merupakan sebuah servis penulisan bahasa Melayu. Asalnya menulis sekadar suka-suka. Kini SUKATULIS fokus menghasilkan penulisan bahasa Melayu dalam bentuk artikel, blog dan ebook buat pelanggan SUKATULIS.

 

HANTARAN BLOG TERDAHULU

sukatulis
Penulisan
sukatulis

Wajah baru Sukatulis

Alhamdulillah kini laman web SUKATULIS sudah berwajah baharu. Sebenarnya hampir 3 bulan lepas sudah merancang untuk mengemaskini, namun hanya terlaksana sekarang atas pelbagai faktor. Jika dahulu SUKATULIS hanya sekadar menjalankan servis penulisan artikel dan blog, kini laman web SUKATULIS turut mengandungi kedai buku mini online yang mengandungi pelbagai buku fizikal dan digital (ebook). Ada buku

Read More »
typewriter, letters, antiques
Pendapatan menulis
sukatulis

Kerja menulis suka-suka dapat income 4 angka

Kerja menulis ni sebenarnya diminati oleh ramai orang termasuk saya sendiri. Sejak kecil lagi memang saya sangat minat dengan kerja-kerja menulis. Tetapi sekadar tulis diari sahaja.  Tapi tidak pernah saya menyangka minat menulis secara  suka-suka ini akhirnya berjaya bantu hasilkan pendapatan 4 angka secara konsisten setiap bulan buat saya. Zaman sekarang hampir semua orang ada

Read More »
Scroll to Top